Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 24 квітня 2024                              Миколаїв                                           № 680

 

Про затвердження Порядку часткової компенсації вартості
закупівлі електрогенераторів та портативних електростанцій
для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних
будинків Миколаївської міської територіальної громади
під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років

 

 

З метою забезпечення мешканців Миколаївської територіальної громади безперебійним теплопостачанням, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років, беручу до уваги Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в України», затверджений Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», на виконання рішення міської ради від 23.12.2023 № 27/4 «Про затвердження Програми часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та портативних електростанцій для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської територіальної громади під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років», керуючись частиною шостою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та портативних електростанцій для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської міської територіальної громади під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років (додається).

 

2. Затвердити форму заяви на отримання часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та/або портативних електростанцій для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської міської територіальної громади під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років (додається).

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

 

Заступник міського голови                                                          Ю.АНДРІЄНКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому міської ради

від 24 квітня 2024

№ 680

 

 

ПОРЯДОК

часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів

та портативних електростанцій для забезпечення потреб

співвласників багатоквартирних будинків

Миколаївської міської територіальної громади

під час опалювального сезону 2023-2024 років

 

1. МЕТА

 

Порядок часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та портативних електростанцій для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської міської територіальної громади під час опалювального сезону 2023-2024 років (далі ? Порядок) розроблений з метою забезпечення мешканців Миколаївської міської територіальної громади безперебійним теплопостачанням, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

 

2. МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ

 

2.1. Часткова компенсація на відшкодування вартості придбання електрогенераторів та/або портативних електростанцій здійснюється учасникам Програми часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та портативних електростанцій для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської територіальної громади під час проходження опалювального сезону 2023-2024 років (далі – Програма) за рахунок коштів бюджету Миколаївської міської територіальної громади.

2.2. Для отримання часткової компенсації учасники Програми подають завірений ними пакет документів до КУ ММР «Центр енергоефективності м. Миколаєва» для винесення на розгляд комісії, а саме:

2.2.1. Заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора та/або портативних електростанцій відповідно до форми, яка затверджена пунктом 2 рішення.

2.2.2. Копії документів, які підтверджують факт здійснення оплати, придбання і отримання електрогенератора та/або портативної електростанції.

2.2.3. Копії документів із зазначенням технічних характеристик електрогенератора та/або портативної електростанції, їх серійних номерів та інших заводських маркувань.

2.2.4. Копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку.

2.2.5. Документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

2.2.6. Документ, який підтверджує взяття та перебування, придбаного електрогенератора та/або портативної електростанції на баланс/балансі юридичної особи (власника).

 

3. ВИМОГИ ДО ЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОРА

ТА ПОРТАТИВНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ

 

3.1. Електрогенератор та портативна електростанція мають бути закуплені після 01.06.2023, окрім тих, на які отримано компенсацію згідно з рішенням міської ради від 27.12.2022 № 16/3 «Про затвердження Програми часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Миколаївської міської територіальної громади під час проходження опалювального сезону 2022?2023 років».

3.2. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн.

3.3. Вимоги до електрогенератора – номінальна потужність від 3 кВт включно.

3.4. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості портативної електростанції, але не більше 40 тис.грн.

3.5. Вимоги до портативної електростанції – номінальна потужність від 700 Вт до 5 кВт включно.

3.6. Частковій компенсації вартості закупівлі підлягають по одному електрогенератору та/або портативній електростанції на ОСББ.

 

4. КОМІСІЯ ТА КОМПЕНСАЦІЯ

 

4.1. Компенсацію Учасникам Програми здійснює головний розпорядник коштів – департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради (далі – Департамент) у межах передбачених асигнувань на виконання Програми.

4.2. Відбір Учасників Програми на відшкодування вартості придбання електрогенераторів та портативних електростанцій здійснюється комісією, яка утворюється розпорядженням міського голови. До складу комісії входять голова комісії (профільний заступник міського голови), представники Департаменту, департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, представники КУ ММР «Центр енергоефективності міста Миколаєва», представники ОСББ, управляючих компаній, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК м. Миколаєва.

4.3. Кількісний та персональний склад комісії затверджується розпорядженням міського голови. Очолює комісію профільний заступник міського голови (з питань енергоефективності), який здійснює керівництво і координацію роботи Департаменту.

4.4. Комісія формує, затверджує перелік учасників Програми, які відповідають вимогам Програми, та оформлює його у вигляді протоколу, що направляється до Департаменту протягом 3 робочих днів з дати засідання комісії.

4.5. Комісія проводить засідання по мірі надходження заяв на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенераторів та/або портативних електростанцій, але не рідше одного разу на місяць.

4.6. Головний розпорядник коштів на підставі протоколу/протоколів комісії протягом тижня з дати отримання протоколу готує зведений перелік учасників Програми про розподіл часткової компенсації учасникам Програми на придбання електрогенераторів та/або портативних електростанцій.

4.7. Департамент на підставі зведеного переліку учасників Програми про розподіл часткової компенсації одночасно направляє кошти для часткової компенсації вартості електрогенераторів та/або портативних електростанцій на рахунки учасників Програми, відкриті в установах банків.

Направлення коштів, передбачених цим пунктом Порядку, здійснюється по мірі формування зведених переліків учасників Програми про розподіл часткової компенсації та/або в межах дії Програми.

4.8. Компенсація не проводиться учасникам Програми, яких визнано банкрутами або щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, перебувають у стадії ліквідації, подали недостовірну інформацію (будь-яку інформацію необхідну для прийняття рішення про часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенераторів та/або портативних електростанцій, у тому числі яка вимагається заявою на отримання часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та/або портативних електростанцій).

4.9. Відповідальність за достовірність поданих документів, відповідно до п.п. 2.2.1-2.2.6 Порядку, покладається на учасників Програми.

4.10. У разі повернення електрогенераторів та/або портативних електростанцій продавцю (постачальнику) з будь-яких причин (неналежна якість тощо) чи іншого відчуження з відшкодуванням (поверненням) його/її вартості, учасник Програми, який отримав компенсацію, має невідкладно повернути Департаменту суму отриманої компенсації у повному розмірі.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому міської ради

від 24 квітня 2024

№ 680

 

Голові комісії

_____________________________

(П.І.П/б заявника)

_____________________________

вул. _________________________

телефон______________________

 

ЗАЯВА

Прошу розглянути заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора та/або портативної електростанції для забезпечення потреб  співвласників багатоквартирного будинку за адресою: ______________________________________________________________________.

 

Загальна вартість електрогенератора __________ грн.

Загальна вартість портативної електростанції _____________ грн.

Технічні характеристики електрогенератора:

Технічні характеристики портативної електростанції:

електрогенератор/портативна електростанція зберігається за адресою: _____________________________________________________________________.

Зазначити, яке з переліченого обладнання є у будинку: ІТП, водяні насоси, ліфти.

електрогенератор/портативна електростанція планується для використання (використовується) _____________________________________________________.

Банківські реквізити суб’єкта звернення ___________________________________.

 

Додатки:

Копії документів (первинні документи, які підтверджують факт здійснення оплати, придбання і отримання електрогенератора та/або портативної електростанції та здійснення оплати за наданий товар).

Копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування).

Копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку.

Документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Документ який підтверджує взяття, придбаного електрогенератора та/або портативної електростанції на баланс юридичної особи (власника)

 

________________________                      _________________________

                (дата)                                                             (підпис)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: